Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket ince böreklik yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- Tuz
İç harcı;
- Maydanozlu beyaz peynir
Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu için tereyağı eritiyoruz ve tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
- 1 adet hazır yufka tezgaha alınır, üzerine 2 yemek kaşığı sostan dökülür ve uzunlamasına bir şerit iç harcından konulur.
- Çok fazla iç harcı kullanmayın sararken yufka yırtılmasın.
- Önce rulo sonra içine doğru gül şeklinde sarılır ve tepsiye alınır.
- Kalan sosun hepsi böreklerin üzerine sürülür ve 1 saat kadar çekmesi için bekletilir.
- Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not: ince böreklik yufka yoksa baklava yufkasını 2 kat yaparak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder