21 Ekim 2021 Perşembe

Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi

 

Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket ince böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

İç harcı;

  • Maydanozlu beyaz peynir

    Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu için tereyağı eritiyoruz ve tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
  • 1 adet hazır yufka tezgaha alınır, üzerine 2 yemek kaşığı sostan dökülür ve uzunlamasına bir şerit iç harcından konulur.
  • Çok fazla iç harcı kullanmayın sararken yufka yırtılmasın.
  • Önce rulo sonra içine doğru gül şeklinde sarılır ve tepsiye alınır.
  • Kalan sosun hepsi böreklerin üzerine sürülür ve 1 saat kadar çekmesi için bekletilir.
  • Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
  • Not: ince böreklik yufka yoksa baklava yufkasını 2 kat yaparak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder