Sütlü Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
Kullanmış olduğum su bardağı 200 ml’dir
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Sütlü Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, su ,yağ ,şeker ve maya yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Tuz ve un ilave edilerek hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
- Hamur çok yumuşak olmayacak, çok sert bir hamurda olmayacak.
- Hamuru iyice yoğurursanız hem kaliteli bir hamur elde etmiş olursunuz hemde lavaşlarınız pamuk gibi olacaktır.
- Mayası gelen hamur bezeler haline getirilir.
- Hamura vereceğiniz bezenin büyüklüğü küçüklüğü tamamen size kalmış.Ben servis tabağı büyüklüğünde açtım.
- Bezeleri teker teker iyi unlayıp açalım kızgın saç ,tava neyin üzerinde pişecekse arkalı önlü pişirelim.
Not; Lavaşları açarken fazla unlamayın.
Lavaşlar pisince pişen lavası mutlaka sofra bezine veya bir örtü içerisine alın, yoksa lavaşlarınız kurur.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder