21 Ekim 2021 Perşembe

Sütlü Lavaş Tarifi

 

Sütlü Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

Kullanmış olduğum su bardağı 200 ml’dir

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Sütlü Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, su ,yağ ,şeker ve maya yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  • Tuz ve un ilave edilerek hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
  • Hamur çok yumuşak olmayacak, çok sert bir hamurda olmayacak.
  • Hamuru iyice yoğurursanız hem kaliteli bir hamur elde etmiş olursunuz hemde lavaşlarınız pamuk gibi olacaktır.
  • Mayası gelen hamur bezeler haline getirilir.
  • Hamura vereceğiniz bezenin büyüklüğü küçüklüğü tamamen size kalmış.Ben servis tabağı büyüklüğünde açtım.
  • Bezeleri teker teker iyi unlayıp açalım kızgın saç ,tava neyin üzerinde pişecekse arkalı önlü pişirelim.
    Not; Lavaşları açarken fazla unlamayın.
    Lavaşlar pisince pişen lavası mutlaka sofra bezine veya bir örtü içerisine alın, yoksa lavaşlarınız kurur.
    Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder