Peynirli Patates Kiş Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 50 gram tulum peyniri
Krema sosu :
- 3 adet büyük boy yumurta
- 150 gram labne peyniri
- 150 gram kaşar peyniri
- 100 gram krema
- 2 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Peynirli Patates Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler rendenin iri tarafıyla rendelenir ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırılır.
- Daha sonra patateslerin suyu sıkılır, kabın içine alınır.
- Üzerine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş tulum peyniri eklenir, bir yemek kaşık tereyağı eritilir, hepsi beraberce karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt konur, patatesli harç içine kıyıları biraz yüksek olacak şekilde yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında sadece yarım saat pişirilir.
- Patates pişerken kreması hazırlanır, yumurtalar çırpılır, labne peyniri, krema, rendelenmiş kaşar peyniri, taze çekilmiş karabiber, kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyerek hepsi bir güzel karıştırılır.
- Yarım saat sonra patates fırından çıkarılır ve kreması içine dökülür düzeltilir, tekrar fırına koyarak yine yarım saat kadar pişirilir.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirilir, daha sonra dilimlenir, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder