16 Ekim 2021 Cumartesi

Peynirli Patates Kiş Tarifi

 

Peynirli Patates Kiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 50 gram tulum peyniri

Krema sosu :

  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 150 gram labne peyniri
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 100 gram krema
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

    Peynirli Patates Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler rendenin iri tarafıyla rendelenir ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırılır.
  • Daha sonra patateslerin suyu sıkılır, kabın içine alınır.
  • Üzerine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş tulum peyniri eklenir, bir yemek kaşık tereyağı eritilir, hepsi beraberce karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt konur, patatesli harç içine kıyıları biraz yüksek olacak şekilde yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında sadece yarım saat pişirilir.
  • Patates pişerken kreması hazırlanır, yumurtalar çırpılır, labne peyniri, krema, rendelenmiş kaşar peyniri, taze çekilmiş karabiber, kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyerek hepsi bir güzel karıştırılır.
  • Yarım saat sonra patates fırından çıkarılır ve kreması içine dökülür düzeltilir, tekrar fırına koyarak yine yarım saat kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirilir, daha sonra dilimlenir, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder