30 Ekim 2021 Cumartesi

Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi

 

Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane bütün milföy hamuru (12 parça kare toplam)
  • 1 yumurta
  • 2 tane pırasa
  • Yarım kapya biber ya da havuç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz kırmızı toz biber

    Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarının bütün 3 tanesi ortadan 2 ye çizgi yerlerinden kare şekli çıkacak biçimde kesilir. (toplam 6 kare oluyor).
  • Daha sonra kavanoz kapağı ya da büyük bir kesici aparatla her kareye bastırılarak yuvarlak çıkartılır. Ben kavanoz kapağı ile kestim.
  • Çıkan yuvarlaklar yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta beyazı yuvarlakların üzerine sürülür.
  • Kalan 3 tane milföy hamuru da aynı şekilde kavanoz kapağı ile kesilerek yuvarlak yapılır. Çıkan yuvarlaklar çay bardağı ağzı ile tekrar kesilir.
  • Kesilen kısımların kenar boşlukları alınır ve fırın tepsisindeki yuvarlakların üzerine yapıştırılır. Yumurta akı olduğu için çok çabuk tutacaktır.
  • Kalan hamurlar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Daha sonra hamurların orta kısmından çatalla delinir. Kenarları demiyoruz.
  • Yumurta sarısı kenarlara sürülür. Kalan parça hamurlara poğaça gibi şekil verip içini peynirle doldurup değerlendirdim. Aynı fırın tepsisinde pişirdim.
  • Önceden ısıtılan 190 derece fırında pişirilir.
  • Milföy pişerken pırasalar temizlenip ortadan 4 e ayrılır ve doğranır. İçine kapya biber ya da havuçları minicik doğrayıp katabilirsiniz.
  • Tavaya sıvı yağ alınır pırasalar ve havuçlar alınarak sotelenir. İçine tuz ve baharatlar atılıp sotelenince alınır.
  • Çıkan milföy hamurlarının ortası çatalla iyice ezilir ve boşaltılır. Boşalan yere pırasalı harç doldurulur ve servis edilir.
  • Afiyet olsun 🥰😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder