Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane bütün milföy hamuru (12 parça kare toplam)
- 1 yumurta
- 2 tane pırasa
- Yarım kapya biber ya da havuç
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz kırmızı toz biber
Pırasalı Milföylü Çıtır Volovan (Davet Sofrası Ara Sıcağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföy hamurlarının bütün 3 tanesi ortadan 2 ye çizgi yerlerinden kare şekli çıkacak biçimde kesilir. (toplam 6 kare oluyor).
- Daha sonra kavanoz kapağı ya da büyük bir kesici aparatla her kareye bastırılarak yuvarlak çıkartılır. Ben kavanoz kapağı ile kestim.
- Çıkan yuvarlaklar yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta beyazı yuvarlakların üzerine sürülür.
- Kalan 3 tane milföy hamuru da aynı şekilde kavanoz kapağı ile kesilerek yuvarlak yapılır. Çıkan yuvarlaklar çay bardağı ağzı ile tekrar kesilir.
- Kesilen kısımların kenar boşlukları alınır ve fırın tepsisindeki yuvarlakların üzerine yapıştırılır. Yumurta akı olduğu için çok çabuk tutacaktır.
- Kalan hamurlar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Daha sonra hamurların orta kısmından çatalla delinir. Kenarları demiyoruz.
- Yumurta sarısı kenarlara sürülür. Kalan parça hamurlara poğaça gibi şekil verip içini peynirle doldurup değerlendirdim. Aynı fırın tepsisinde pişirdim.
- Önceden ısıtılan 190 derece fırında pişirilir.
- Milföy pişerken pırasalar temizlenip ortadan 4 e ayrılır ve doğranır. İçine kapya biber ya da havuçları minicik doğrayıp katabilirsiniz.
- Tavaya sıvı yağ alınır pırasalar ve havuçlar alınarak sotelenir. İçine tuz ve baharatlar atılıp sotelenince alınır.
- Çıkan milföy hamurlarının ortası çatalla iyice ezilir ve boşaltılır. Boşalan yere pırasalı harç doldurulur ve servis edilir.
Afiyet olsun 🥰😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder