Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 6,5 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- 150 gram çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- Çikolata yapmak istemezseniz
- Pudra şekeri
Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağa alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan alır almaz vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım soğurken arada karıştıralım üstü kabuklanmasın.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi toz şeklinde ekleyip çırpalım üstüne streç film kapatarak kullanacağımız zamana kadar buzdolabına kaldıralım.
- Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım üstüne yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Şekil vermek için; mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle beze haline getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım 10-15 dakika kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü pişirelim her fırın farklıdır kontrollü pişirmekte fayda var.
- Aynı zamanda çikolatamızı eritelim bir tencere su koyup üstüne uygun bir tabakta çikolatayı eritelim hafif eridikten sonra süt ve yağı ekleyip karıştıralım eridikçe çok güzel bir kıvam alacaktır.
- Pişen hamurlar iyice soğuduktan sonra hamurları ikiye bölelim alt kısımlarına muhallebiyi sıkma torbası yardımıyla sıkalım.
- Üstüne koyacağımız parçayı çikolataya batırıp dizmek istediğimiz servis tepsisine yerleştirelim dilerseniz üstüne süs olarak beyaz çikolata da yapabilirsiniz lezzet katar.
- Tamamı hazır olduktan sonra buzdolabında bekletin 2-3 saat dinlenmesi yeterli olur ama ertesi gün daha lezzetli olacaktır deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder