30 Ekim 2021 Cumartesi

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi

 

Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 6,5 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 150 gram çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çikolata yapmak istemezseniz
  • Pudra şekeri

    Porsiyonluk Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırıp ocağa alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocaktan alır almaz vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım soğurken arada karıştıralım üstü kabuklanmasın.
  • Soğuduktan sonra kremşantiyi toz şeklinde ekleyip çırpalım üstüne streç film kapatarak kullanacağımız zamana kadar buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım üstüne yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Şekil vermek için; mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle beze haline getirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım 10-15 dakika kadar da tepsi mayası yaptıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü pişirelim her fırın farklıdır kontrollü pişirmekte fayda var.
  • Aynı zamanda çikolatamızı eritelim bir tencere su koyup üstüne uygun bir tabakta çikolatayı eritelim hafif eridikten sonra süt ve yağı ekleyip karıştıralım eridikçe çok güzel bir kıvam alacaktır.
  • Pişen hamurlar iyice soğuduktan sonra hamurları ikiye bölelim alt kısımlarına muhallebiyi sıkma torbası yardımıyla sıkalım.
  • Üstüne koyacağımız parçayı çikolataya batırıp dizmek istediğimiz servis tepsisine yerleştirelim dilerseniz üstüne süs olarak beyaz çikolata da yapabilirsiniz lezzet katar.
  • Tamamı hazır olduktan sonra buzdolabında bekletin 2-3 saat dinlenmesi yeterli olur ama ertesi gün daha lezzetli olacaktır deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder