Pratik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 300 ml kefir yada yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 350-400 gram un
İçi için
- Beyaz ve kaşar peynir
- İsteğe göre maydanoz
Pratik Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kefir yada yoğurdu bir kaba alıyoruz.
- Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Üzerine un ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru 3 parçaya ayırıyoruz masaya zeytinyağı sürüp üzerinde hamuru yuvarlak bir şekilde açıyoruz.
- Çok büyük olmayacak içine iç harçtan ekleyip elde kanatıyoruz.
- Tekrar hamuru oklavayla yuvarlak açıyoruz.
- Bu bazlama kapaklı tavada olacak özelliği bu tavanına uygun şekilde büyüklükte yapın.
- Sonra tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder