20 Ekim 2021 Çarşamba

Pratik Bazlama Tarifi

 

Pratik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml kefir yada yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 350-400 gram un

İçi için

  • Beyaz ve kaşar peynir
  • İsteğe göre maydanoz

    Pratik Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kefir yada yoğurdu bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırıyoruz.
  • Üzerine un ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamuru 3 parçaya ayırıyoruz masaya zeytinyağı sürüp üzerinde hamuru yuvarlak bir şekilde açıyoruz.
  • Çok büyük olmayacak içine iç harçtan ekleyip elde kanatıyoruz.
  • Tekrar hamuru oklavayla yuvarlak açıyoruz.
  • Bu bazlama kapaklı tavada olacak özelliği bu tavanına uygun şekilde büyüklükte yapın.
  • Sonra tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder