12 Ekim 2021 Salı

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi (Galeta unuda kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Püresi için;

  • 5 adet patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası

Üzerine;

  • Arzuya göre
  • Domates
  • Yeşil biber

    Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için kıymamızı derin bir kaseye alalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Kıymamızın üzerini kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen kıymamızı yağladığımız tepsiye yayalım. Elimizle bastırıp her tarafının eşit olmasını sağlayalım. Salçayı suyla karıştırıp kıymamızın üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Püresi için; patatesleri soyup haşlayalım. Çatalla güzelce ezip sıcakken tereyağını ilave edelim. Tereyağı tamamen eriyince sütü, rendelenmiş kaşarı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Püremizi fırından çıkardığımız kıymamızın üzerine yayalım. Üst kısma doğradığımız domates ve biberlerle süsleyip tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder