Fındıklı Mermer Kek Tarifi
Fındıklı Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 1 su bardağı toz şeker (150 gr)
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (320 gr)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 75 gram bitter yada sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım çay bardağı iri kıyılmış fındık
Fındıklı Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yağı bir kaba alalım. Vanilya, sıvı yağ ve şekeri katıp mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından yumurtaları tek tek olacak şekilde katıp çırpmaya devam edelim.
- Sütü katıp tekrar çırpalım. Kabartma tozu ve unu ekleyip çok az daha çırpalım. Daha önceden yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza kek hamurumuzun 3/2 si olacak şekilde koyalım. Kaşık yardımı ile düzeltelim.
- Kalan hamurumuza kakao, benmari usulü erittiğimiz çikolata ve 2 yemek kaşığı sütü katıp karıştıralım. Arasına kırdığımız fındıktan koyalım.
- Kakaolu hamurumuzuda kalıbımıza döküp düzeltelim ve çatal yardımı ile alttan üste karıştıralım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
- Kürdan yardımı ile kontrol edelim (Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor) biraz ılıdıktan sonra kalıbımızdan çıkaralım.
- Soğuduktan sonra, ister pudra şekeri isterseniz çikolata ile süsleyebilirsiniz (Videolu tariflerim için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz) Afiyet olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder