12 Ekim 2021 Salı

Fındıklı Mermer Kek Tarifi


 

Fındıklı Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (150 gr)
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı artı 1 yemek kaşığı un (320 gr)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış fındık

    Fındıklı Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yağı bir kaba alalım. Vanilya, sıvı yağ ve şekeri katıp mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım. Ardından yumurtaları tek tek olacak şekilde katıp çırpmaya devam edelim.
  • Sütü katıp tekrar çırpalım. Kabartma tozu ve unu ekleyip çok az daha çırpalım. Daha önceden yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza kek hamurumuzun 3/2 si olacak şekilde koyalım. Kaşık yardımı ile düzeltelim.
  • Kalan hamurumuza kakao, benmari usulü erittiğimiz çikolata ve 2 yemek kaşığı sütü katıp karıştıralım. Arasına kırdığımız fındıktan koyalım.
  • Kakaolu hamurumuzuda kalıbımıza döküp düzeltelim ve çatal yardımı ile alttan üste karıştıralım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Kürdan yardımı ile kontrol edelim (Yaklaşık 40-45 dakikada pişiyor) biraz ılıdıktan sonra kalıbımızdan çıkaralım.
  • Soğuduktan sonra, ister pudra şekeri isterseniz çikolata ile süsleyebilirsiniz (Videolu tariflerim için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz) Afiyet olsun 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder