Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardagı ılık su
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardagı sivı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 8 su bardağı un
Aralarına sürmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
- Üstünü temiz bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük parça alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top gibi yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
- Sonra bütün hamuru böyle yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
- 180 derecede önceden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
- İlk sıcaklığı çıktığında üzerine temiz sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tarif tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder