Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin (Eritilmiş)
- 1 tutam dereotu veya maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 200 ml soda
- Tercih edilen peynir türü
- ️️️ Her türlü iç harcı kullanabilirsiniz. patatesli, peynirli, pırasalı, ıspanaklı, kıymalı vb. buzluğa atıp ihtiyacınız olduğunda çıkarıp pişirebilirsiniz.
Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle doğranmış dereotu, yumurta, süt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, peynir ve sodayı derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Yufkayı tek kat açıyoruz içerisine harcımızdan döküyoruz elit olarak dağıtıyoruz. Üzerine bir yufka daha açıyoruz ve aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Daha sonra yufkaların sağ ve sol taraflarından içe doğru bir kat katılıyoruz. Yufka mızı rulo haline getiriyoruz. Streç film ile sararak buzlukta 1 saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra 2-3 parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek fransız fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis etmenizi öneririm 😊 Afiyet olsun 💁🏼♀️🥨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder