16 Ekim 2021 Cumartesi

Rulo Börek Tarifi

 

Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram margarin (Eritilmiş)
  • 1 tutam dereotu veya maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 200 ml soda
  • Tercih edilen peynir türü
  • ️️️ Her türlü iç harcı kullanabilirsiniz. patatesli, peynirli, pırasalı, ıspanaklı, kıymalı vb. buzluğa atıp ihtiyacınız olduğunda çıkarıp pişirebilirsiniz.

    Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle doğranmış dereotu, yumurta, süt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, peynir ve sodayı derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tek kat açıyoruz içerisine harcımızdan döküyoruz elit olarak dağıtıyoruz. Üzerine bir yufka daha açıyoruz ve aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  • Daha sonra yufkaların sağ ve sol taraflarından içe doğru bir kat katılıyoruz. Yufka mızı rulo haline getiriyoruz. Streç film ile sararak buzlukta 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra 2-3 parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek fransız fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis etmenizi öneririm 😊 Afiyet olsun 💁🏼‍♀️🥨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder