16 Ekim 2021 Cumartesi

Kuru İncir Tatlısı Tarifi


 

Kuru İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet kadar incir
  • 1 çay bardağı dolusu şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Ceviz

Süslemek için

  • Kaymak
  • Dondurma
  • Kremşanti
  • Damak zevkinize göre ne ile süslemek isterseniz

    Kuru İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incirlerimizi yıkayıp bir kapta sıcak su 10-15 dakika ile yumuşaması için bekletiyoruz.
  • Daha sonra incirlerin baş kısmını kesip kenarlarını iç kısma doğru kıvırıyoruz ve yaptığımız çukur kısma ortasına yarım cevizi koyup yayvan bir tencereye diziyoruz.
  • Üzerine bir çay bardağı şekeri döküp iki su bardağı suyu ilave ediyoruz.
  • Tatilinizi önce orta ateşte kaynayana kadar daha sonra da kısık ateşte şerbeti koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Servis edeceğimiz zaman tereyağını eritip üzerine gezdirin ve dilerseniz kaymak veya dondurma veya da şanti ile süsleme yapabilirsiniz ben kremşanti tercih ettim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 💕🥰😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder