Kuru İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet kadar incir
- 1 çay bardağı dolusu şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Ceviz
Süslemek için
- Kaymak
- Dondurma
- Kremşanti
- Damak zevkinize göre ne ile süslemek isterseniz
Kuru İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirlerimizi yıkayıp bir kapta sıcak su 10-15 dakika ile yumuşaması için bekletiyoruz.
- Daha sonra incirlerin baş kısmını kesip kenarlarını iç kısma doğru kıvırıyoruz ve yaptığımız çukur kısma ortasına yarım cevizi koyup yayvan bir tencereye diziyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı şekeri döküp iki su bardağı suyu ilave ediyoruz.
- Tatilinizi önce orta ateşte kaynayana kadar daha sonra da kısık ateşte şerbeti koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman tereyağını eritip üzerine gezdirin ve dilerseniz kaymak veya dondurma veya da şanti ile süsleme yapabilirsiniz ben kremşanti tercih ettim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 💕🥰😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder