20 Ekim 2021 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
  • Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)

Üzeri için;

  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • Antep fıstığı

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
  • Şerbet malzemelerini tencereye koyup karıştırın.
  • Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
  • Bu arada tatlının hamurunu hazırlayın.
  • Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
  • Elinizle karıştırıp azar azar un ilave ederek yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
  • Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder