Sünger Gibi Yumuşacık Muzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet muz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sünger Gibi Yumuşacık Muzlu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyerek mikserle güzelce karıştıralım.
- Kabuklarını soyduğumuz olgun muzları da incecik doğrayarak hamurumuza ilave ederek karıştıralım.
- Ocağa aldığımız tavaya pankek hamurumuzdan koyarak arkalı önlü pişirmeye başlayalım. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi çevirerek arka kısımlarını da pişirelim. Pişirme aşamasında ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
- Pişen pankeklerimizi bir tabağa alalım ve servis edelim. Ben bu ölçülerle 19 adet pankek elde ettim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder