22 Ekim 2021 Cuma

Sünger Gibi Yumuşacık Muzlu Pankek Tarifi

 

Sünger Gibi Yumuşacık Muzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

    Sünger Gibi Yumuşacık Muzlu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyerek mikserle güzelce karıştıralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz olgun muzları da incecik doğrayarak hamurumuza ilave ederek karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tavaya pankek hamurumuzdan koyarak arkalı önlü pişirmeye başlayalım. Hamurumuz bitene  kadar bu işleme devam edelim.
  • Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi çevirerek arka kısımlarını da pişirelim. Pişirme aşamasında ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  • Pişen pankeklerimizi bir tabağa alalım ve servis edelim. Ben bu ölçülerle 19 adet pankek elde ettim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder