Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy ayva
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
- Ayva çekirdekleri
- 4-5 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Ayvaların kararmasını önlemek için;
- 1 kase su
- Yarım limon suyu
Üzeri için;
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyalım.
- Ardından ikiye bölelim ve orta kısımlarını temizleyelim. Bu aşamada ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak için bir kenara alalım.
- Temizlediğimiz ayvaları kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletelim.
- Ocağa aldığımız uygun bir tencereye ayvalarımızı yerleştirelim. Daha sonra üzerine toz şeker, vişne, ayırdığımız ayva çekirdekleri, karanfil, çubuk tarçın ve suyu ilave edelim.
- Tenceremizin kapağını kapatarak ayvalarımızı pişmeye bırakalım. Ara ara ayvalarımızı çevirmeyi unutmayalım.
- Yumuşayıp pişen ayvalarımızı soğuması için bir tabağa alalım.
- Tencerede kalan suyumuzu süzgeçten geçirerek tekrar tencereye alalım.
- Bir kase içerisine nişastayı alalım. Üzerine su ekleyerek çırpalım ve nişastamızı çözdürelim.
- Ardından çözdürdüğümüz nişastamızı tencereye alarak 1-2 dakika karıştırarak pişirelim.
- Üzeri için ayrı bir kaseye pudra şekeri ve kremayı alarak mikser ile çırpalım.
- Tamamen soğuyan ayvalarımızın ortasına hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımı ile sıkalım.
- Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder