22 Ekim 2021 Cuma

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

 

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy ayva
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
  • Ayva çekirdekleri
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Ayvaların kararmasını önlemek için;

  • 1 kase su
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını soyalım.
  • Ardından ikiye bölelim ve orta kısımlarını temizleyelim. Bu aşamada ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak için bir kenara alalım.
  • Temizlediğimiz ayvaları kararmamaları için limonlu su içerisinde bekletelim.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tencereye ayvalarımızı yerleştirelim. Daha sonra üzerine toz şeker, vişne, ayırdığımız ayva çekirdekleri, karanfil, çubuk tarçın ve suyu ilave edelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatarak ayvalarımızı pişmeye bırakalım. Ara ara ayvalarımızı çevirmeyi unutmayalım.
  • Yumuşayıp pişen ayvalarımızı soğuması için bir tabağa alalım.
  • Tencerede kalan suyumuzu süzgeçten geçirerek tekrar tencereye alalım.
  • Bir kase içerisine nişastayı alalım. Üzerine su ekleyerek çırpalım ve nişastamızı çözdürelim.
  • Ardından çözdürdüğümüz nişastamızı tencereye alarak 1-2 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Üzeri için ayrı bir kaseye pudra şekeri ve kremayı alarak mikser ile çırpalım.
  • Tamamen soğuyan ayvalarımızın ortasına hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımı ile sıkalım.
  • Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder