Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Supangle keki için
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 kahve fincanı un
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Evde artan kek dilimleriniz varsa kullanabilirsiniz. Ya da kekini verdiğim tarifle de hazırlayabilirsiniz❤️.
- İlk olarak kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım ardından sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Un ve kakoyu da ekleyip çırpalım. Yağladığımız kare bir borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
- Supangle için sütü tencereye alalım. Üzerine yumurta sarısı, un, kakao ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ocağın altını yakalım. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip erimesini sağlayalım. 10 dk boyunca ara ara karıştırarak supangleyi soğutalım. En son üzerine bir bardak soğuk suyu döküp blender ya da mikserle pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Kekleri küçük parçalara bölelim. Supangleyi servis edeceğiniz kapların içerisine yerleştirelim. Üzerine supangleyi dökelim. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyalım. 2-3 saat bekletelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çikolata parçacıklarıyla süsledim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder