17 Ekim 2021 Pazar

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

 

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 buçuk su bardağı un eksik olursa eklersiniz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı fındık

Şerbet için;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim limon

    Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un hariç sıvı malzemeleri karıştıralım unu kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp tepsiye yerleştirelim.
  • Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Şerbet için toz şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca kısıp limonu atıp 8 dakika kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Şekerpare fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim tatlıya afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder