Tart Kalıbında Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kalığı kakao
- 1 paket sütlü ya da bitter çikolata
Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı süt
Tart Kalıbında Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pratik pastamızın öncelikle kekini yaparak başlayalım. Kek için yumurtalar karıştırma kabına alınarak çırpılır ve şekerde eklenip tekrar çırpılır sonrasında diğer malzemelerde eklenerek kek harcımız hazırlanır. Hazırladığımız keki yağlamış olduğumuz tart kalıbına alarak 170 dereceye ayarlamış olduğumuz fırında pişirelim.
- Pişen keki kalıptan çıkarıp soğuması için bekletirken bizde kremasını hazırlayalım. Krema için çikolata hariç bütün malzemeler bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa alınır kaynayana kadar sürekli karıştırılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır içerisine hemen sıcakken bir paket çikolata eklenir ve çikolata eriyene kadar karıştırılır.
- Bu arada soğuyan keki yarım su bardağı süt ile daha yumuşak olması için ıslatalım ve kremamızı ortasına dökerek yayalım. Pastamız soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz. Ben rendelenmiş sütlü ve beyaz çikolata ile süsledim.
- Ceviz fındık ya da hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Pastamızı 2-3 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder