14 Ekim 2021 Perşembe

Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi

 

Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patlıcan
  • 2 adet patates

İç harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları suyun altında yıkayalım. Yeşil sap kısımlarını kesip çıkaralım. Patlıcanları şerit halinde soyalım.
  • Fırın tepsimize de yağ sürmüyoruz yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkarak seriyoruz.
  • Hazırladığımız patlıcanları tepsiye yerleştirelim.
  • Patlıcanların kızarması için bir fırça yardımı ile üzerlerine çok hafif yağ sürelim.
  • İki adet patatesi soyup elma dilimi keselim. Bir yemek kaşığı yağ ile yağlayıp tuzlayalım.
  • Elma dilimi patatesleride patlıcanların arasına koyalım. Görsel yönünden çok güzel iştah kabartıyor.
  • Patateslerin üzerine de birer sivri biber koyalım.
  • Tepsimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kızarmaya bırakalım.
  • Tavaya kıymayı alalım. Kısık ateşte suyunu salıp çekince kadar pişirelim.
  • Üzerine yemeklik doğranan soğanı, sarımsağı ve biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Sarımsağın kokusu çıktığında salçayı ilave edip karıştıralım. Yemeklik doğranan domatesi baharatları maydanozunu ilave edelim. Karıştıralım. İç harcımız hazır.
  • Süre sonunda fırından tepsimizi çıkaralım. Patlıcanlarımız yağsız bir şekilde fırında kızardı. Ortalarını bıçak ve çatal yardımı ile keselim.
  • Aralarını hazırladığımız kıyma harcı ile dolduralım. Üzerlerine birer sivri biber ve domatesle süsleyelim.
  • Bir kasede salça ve suyu karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Hazırlanan sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Tepsimizi sıcak fırında on beş dakika üzeri kızarıncaya kadar tutalım.
  • Süre sonunda yağsız kızarmış karnıyarığımız hazır yanında pirinç pilavı ve elma dilimi patates ile karnıyarığımızı ikram edebiliriz yapacaklardan fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder