14 Ekim 2021 Perşembe

Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu, tuz

    Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağlar ve arpa şehriye konulur orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur.
  • Pirinçler, çeşme suyuyla iyice yıkanır, süzülür tencereye konulur.
  • Tuz ve limon suyu eklenir kavurmaya devam edilir, tavuk suyu, kaynar su konulduktan sonra, kaynamaya bırakılır.
  • Şöyle bir karıştırılır, kaynayınca, ocak kısılır kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirilir.
  • Ocak kapatılır bir havlu konulur beş, on dakika dinlendirilir, karabiber serpilir.
  • İster şekil vererek, isterseniz direk, servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder