Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı kaynar su
- Bir tatlı kaşığı limon suyu, tuz
Tavuk Suyuyla Tane Tane Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağlar ve arpa şehriye konulur orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur.
- Pirinçler, çeşme suyuyla iyice yıkanır, süzülür tencereye konulur.
- Tuz ve limon suyu eklenir kavurmaya devam edilir, tavuk suyu, kaynar su konulduktan sonra, kaynamaya bırakılır.
- Şöyle bir karıştırılır, kaynayınca, ocak kısılır kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirilir.
- Ocak kapatılır bir havlu konulur beş, on dakika dinlendirilir, karabiber serpilir.
- İster şekil vererek, isterseniz direk, servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder