13 Ekim 2021 Çarşamba

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet tavuk but
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

    Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk butlarını haşlayıp soğumaya bırakalım. Daha sonra pilav için bulguru yıkayıp tereyağı ile birlikte kavuralım.
  • Kavrulan bulgura tuz ve tavuk suyunu ilave edelim. Kaynayınca altını kısalım piştikten sonra biraz demlenmesini bekleyeyim.
  • Diğer tarafta tavuk butlarını tiftikleyelim çok küçük olmasınlar. Tereyağı ile birlikte bir tavada kavuralım 5-6 dakika kadar.
  • Pilavı servis tabağına alalım üzerine kavurduğumuz tavukları yayıp servis edelim. Gerçekten çok lezzetli ana yemek oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder