13 Ekim 2021 Çarşamba

Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi

 

Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 160 gram beyaz çikolata
  • 400 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Ganaj için:

  • 1 paket krema (200ml)
  • 50 gram sütlü 50 gram çikolata

Orta kısmı için;

  • Çilek,
  • Muz vs 

    Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kek kalıbımızı yerleştirelim, kenarlarına da yağlı kağıt yerleştirirsek piştikten sonra ayırması daha rahat olur. Ardından kek harcımızı içerisine dökelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim (Fırın durumuna göre bakalım erken pişerse çıkartabiliriz)
  • Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve çemberinden ayıralım.
  • Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.
  • Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım.
  • Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.
  • İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.
  • Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.
  • Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
  • Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.
  • Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Ganaj için kremamızı uygun bir tencere de ısıtalım.
  • Ardından doğradığımız ya da elimizle böldüğümüz çikolatayı içine atıp karıştıralım.
  • Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerine ilk sıcaklığı geçmiş ganajımızı pastaya yakın bir şekilde dökelim ve yayalım.
  • Tekrar buz dolabına alıp bir gece dolapta bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
  • Not: beyaz çikolatalı kremayı kekin üstüne dökmeden önce çilek ve çikolata parçaları ile kapladım dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz çok hafif ve güzel bir tat veri. Ganajımızı kesinlikle sıcak ve yukardan dökmeyelim krema sosumuzun üstüne yoksa hemen dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder