16 Ekim 2021 Cumartesi

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bezelye
  • Yarım göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber 

    Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ben derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım.
  • Tavuk göğüs etimizi, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  • Kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde sıvı yağ koyup kavuralım,
  • Doğranmış tavuk etini ekleyip tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Daha sonra patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı da ekledikten sonra bir iki kavurup bezelyeyi ekleyelim. 10 dk kavuralım.
  • Tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım.
  • Bezelyenin rengi açılınca tuzunu ve 5 su bardağı ılık suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Suyu çekmiş yemeğimiz halen pişmediyse su ekleyebilirsiniz pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun. Not: ben malzemeleri bol tuttum sizde isterseniz arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder