Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazını üzerine sürmek için ayırmayı unutmayın)
- 125 gr yarım paket tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
- 1 yemek kaşığı sıvı krema(arzuya göre ekleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 -4 su bardağı un(az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
Üzeri için:
- Yumurta akı
- Susam
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın ardından azar azar un ilavesi yaparak yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak hamurun kıvamı.
- Daha sonra hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler olacak şekilde yuvarlıyoruz.
- Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şeklini yapıyoruz, ardından ilk önce yumurta akına daha sonrada susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz. Hamur bitene kadar devam ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder