16 Ekim 2021 Cumartesi

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın beyazını üzerine sürmek için ayırmayı unutmayın)
  • 125 gr yarım paket tereyağı yada margarin (oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 1 yemek kaşığı sıvı krema(arzuya göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 -4 su bardağı un(az gelirse ekleme yapabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Susam

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın ardından azar azar un ilavesi yaparak yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak hamurun kıvamı.
  • Daha sonra hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler olacak şekilde yuvarlıyoruz.
  • Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şeklini yapıyoruz, ardından ilk önce yumurta akına daha sonrada susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz. Hamur bitene kadar devam ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder