Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
İç Harcı İçin;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet biber
- 200 gram yarım yağlı kıyma
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Tencerede Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı saplarından ayırıp bütün olarak kızgın yağda çevirerek kızartıp kağıt havluya alalım.
- İç harcı için biberleri ve soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber tavaya alalım ve kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- En son küçük doğranmış domatesleri ilave edip baharatları ekleyelim, karıştıralım.
- Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Patlıcanların üzerlerine çizik atıp içini iyice açalım.
- Açılan kısma iç harcı dolduralım.
- Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayıp karnıyarık tenceresine dizelim.
- Üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberlerle süsleyelim.
- Sosu için bir kapta salçaya dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip 1 su bardağı sıcak suda açalım.
- Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirelim.
- Tencereyi ocağa alarak önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet bal şeker olsun…:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder