28 Ekim 2021 Perşembe

Tencerede Karnıyarık Tarifi

 

Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan

İç Harcı İçin;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet biber
  • 200 gram yarım yağlı kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Tencerede Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlarımızı  saplarından ayırıp bütün olarak  kızgın yağda çevirerek kızartıp kağıt havluya alalım.
  • İç harcı için biberleri ve soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber tavaya alalım ve kavuralım.
  • Daha sonra kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • En son küçük doğranmış domatesleri ilave edip baharatları ekleyelim, karıştıralım.
  • Ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Patlıcanların üzerlerine çizik atıp içini iyice açalım.
  • Açılan kısma iç harcı dolduralım.
  • Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayıp karnıyarık tenceresine dizelim.
  • Üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberlerle süsleyelim.
  • Sosu için bir kapta salçaya  dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip 1 su bardağı sıcak suda açalım.
  • Salçalı suyu patlıcanların üzerine gezdirelim.
  • Tencereyi ocağa alarak önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet bal şeker olsun…:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder