Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet tavuk baget
- 2-3 adet patates
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- Küçük 1 kase arpacık soğan
- 2 adet defne yaprağı
- 1 adet limon
- 1çay kaşığı karabiber ve tuz
Terbiyesi için ;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Merhaba arkadaşlar ilk olarak derisini soyduğunuz tavuk bagetleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye alalım.
- Diğer taraftan patatesleri ve havucu soyup arpacık soğan ve diğer malzemelerle birlikte 20-25 dakika sonra tencereye ilave edelim pişmeye bırakalım.
- Diğer yandan küçük bir tavaya yağları ilave edip unumuzu güzelce kavuralım kavrulan una pul biberi ilave edip soğuk suyla açtıktan sonra haşlamanın suyundan 2-3 kaşık alıp karıştırıp haşlamaya ilave edelim.
- En son üzerine bir limonu ve karabiberini isteğe göre maydanozu ilave edip ocağın altını kapatalım sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder