17 Ekim 2021 Pazar

Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget
  • 2-3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Küçük 1 kase arpacık soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1çay kaşığı karabiber ve tuz

Terbiyesi için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Terbiyeli Tavuk Haşlama (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhaba arkadaşlar ilk olarak derisini soyduğunuz tavuk bagetleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye alalım.
  • Diğer taraftan patatesleri ve havucu soyup arpacık soğan ve diğer malzemelerle birlikte 20-25 dakika sonra tencereye ilave edelim pişmeye bırakalım.
  • Diğer yandan küçük bir tavaya yağları ilave edip unumuzu güzelce kavuralım kavrulan una pul biberi ilave edip soğuk suyla açtıktan sonra haşlamanın suyundan 2-3 kaşık alıp karıştırıp haşlamaya ilave edelim.
  • En son üzerine bir limonu ve karabiberini isteğe göre maydanozu ilave edip ocağın altını kapatalım sıcak sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder