Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 3 yemek kaşığı bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un (1,5-2 su bardağı kadar)
Bulamak için;
- Mavi haşhaş
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 parça limon
Üzeri için;
- Sürülebilir çikolata
- Ceviz
Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir kaba alıp pişirmeye başladım. Kaynanama başladıktan 5 dakika sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan parçalar alarak yuvarlarım haşhaşa buladım. Borcama dizdim. Benim tatlılarım biraz büyük boy oldu ve 13 adet çıktı.
- Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm.
- Tatlı şerbeti tamamen çekince, cevizlerin altına çikolata sürüp tatlıların üzerine koydum. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder