17 Ekim 2021 Pazar

Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi

 

Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiğince un (1,5-2 su bardağı kadar)

Bulamak için;

  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 parça limon

Üzeri için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Ceviz

    Kakaolu Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker, su ve limonu uygun bir kaba alıp pişirmeye başladım. Kaynanama başladıktan 5 dakika sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurdan parçalar alarak yuvarlarım haşhaşa buladım. Borcama dizdim. Benim tatlılarım biraz büyük boy oldu ve 13 adet çıktı.
  • Önceden ısıtılmış 170derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirdim. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döktüm.
  • Tatlı şerbeti tamamen çekince, cevizlerin altına çikolata sürüp tatlıların üzerine koydum. Tatlımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder