17 Ekim 2021 Pazar

Topalak Çorbası Tarifi

 

Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1-1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • Damak tadına göre tuz

Pişirmek için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tercih edilen baharatlar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut

    Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu ile başlıyoruz. İrmik ve köfteli bulguru bir kaba alıyoruz 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz üzerini kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
  • Üzerini açtıktan sonra bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra un, salça ve diğer malzemeleri ekliyoruz yavaş yavaş soğuk su ekleyerek dağılmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 10-15 dakika dinlendikten sonra misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz. ‼️Yuvarlama işleminde elinizi sıvı yağa batırırsanız hamur elinize yapışmayacaktır.
  • Derin bir tencere sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz salça ve baharatlar ile kavuruyoruz, haşlanmış nohudumuzu ekleyip güzelce kavuruyoruz üzerine yaklaşık 1,5 litre kaynamış su döküyoruz.
  • Tenceremiz kaynamaya başladıktan 5 dk sonra hazırladığımız misket hamurlarımızı tencere ekliyoruz. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
  • Yemeğimiz kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz 1 çay bardağı soğuk su döküp karıştırarak ağzını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz 😊. Afiyet olsun 💁🏼‍♀️🍵.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder