17 Ekim 2021 Pazar

Parmak Kabak Kızartması Tarifi

 

Parmak Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet orta boy kızartmalık kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz ve sevilen baharatlar

Kızartmak için:

  • Bol sıvı yağ (Ayçiçek veya zeytinyağı)

Sos için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber
  • Az tuz

    Parmak Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamızı veya kızartma tenceremizi hazırlayalım.
  • Yağı ekleyelim ve kısık ateşte bırakalım.
  • Kabakları soyduktan sonra parmak uzunluğunda keselim.
  • Yumurtaları tuz ve baharatları ekleyerek derin bir kasede çırpalım.
  • Kestiğimiz kabakları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya ve son olarak tekrar una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kabaklar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
  • Sos olarak; 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, pulbiber, kekik, nane, karabiber ve az tuz hepsini küçük bir sos kabına alıp karıştıralım ve kabakların yanında servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder