Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tablet tavuk bulyon
- 3.5 su bardağı kaynar su
Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine şehriyeyi koyup orta ateşte kavuralım.
- Pirinci ve bulguru yıkayıp suyunu tamamen süzelim onuda tavaya alıp tane tane olana kadar kavuralım.
- Tableti pilavın içine atıp üzerine 3. 5 su bardağı kaynar su koyup karıştırıp kapağını kapatalım gayet kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilav pişip göz göz olunca ocaktan alalım mutlaka dinlendirelim. Nefis pilav servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder