2 Ekim 2021 Cumartesi

Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • 3.5 su bardağı kaynar su

    Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine şehriyeyi koyup orta ateşte kavuralım.
  • Pirinci ve bulguru yıkayıp suyunu tamamen süzelim onuda tavaya alıp tane tane olana kadar kavuralım.
  • Tableti pilavın içine atıp üzerine 3. 5 su bardağı kaynar su koyup karıştırıp kapağını kapatalım gayet kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pilav pişip göz göz olunca ocaktan alalım mutlaka dinlendirelim. Nefis pilav servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder