Un Helvası Tarifi
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 şu bardağı su ya da süt
- 1 su bardağı sıvı yağ ya da 125 gram tereyağı
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Ben su ile yaptım. Şekeri bir güzel karıştırıp eritiyoruz normal içtiğimiz su.
- Tavaya yağı ve unu alıyoruz, orta ateşte rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. Hemen hemen 10 dakika sürüyor bu işlem.
- Daha sonra kısık ateşe alıp şerbetini ekliyoruz. (şerbeti eklemeden isterseniz fındık ya da ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım).
- Şerbet gözünüze çok gelmiş olabilir ama karıştırdıkça un şerbeti çekiyor.
- Kıvam alan helvanın altını kapatıp ister 5 dakika üzeri kapalı dinlendirin isterseniz de şekil verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder