14 Ekim 2021 Perşembe

Un Helvası Tarifi


 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 şu bardağı su ya da süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da 125 gram tereyağı

    Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Ben su ile yaptım. Şekeri bir güzel karıştırıp eritiyoruz normal içtiğimiz su.
  • Tavaya yağı ve unu alıyoruz, orta ateşte rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. Hemen hemen 10 dakika sürüyor bu işlem.
  • Daha sonra kısık ateşe alıp şerbetini ekliyoruz. (şerbeti eklemeden isterseniz fındık ya da ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım).
  • Şerbet gözünüze çok gelmiş olabilir ama karıştırdıkça un şerbeti çekiyor.
  • Kıvam alan helvanın altını kapatıp ister 5 dakika üzeri kapalı dinlendirin isterseniz de şekil verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder