Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı küzbara
- Göz kararı tuz
- Su
- İçindekiler
- 1 kilo dana kıyma
- 4-5 adet kuru soğan
- Sıvıyağ
- Tuz,karabiber,toz biber
- Ceviz tercihe bağlı
- Maydanoz tercihe bağlı
Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıyma hazırlanır. Suyu çekilen kıymaya soğanlar doğranır yumuşayana kadar kavrulur.
- Sonra kalan baharatlar atılır altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Büyük köfte leğenine hamur malzemeleri alınır. Çok sulu olmayacak şekilde ıslatılır ve köfte makinasında 2 kere çekilir.
- Çekilen hamur kuruysa hafif ıslatılır ve yoğurulur. Benim makinam olduğundan dolayı elde açma işlemi uygulamadım isteyen aparat kullanıp açabilir veya elde açabilir.
- Soğuyan kıymadan hamurun içine eklenip elimizi ıslata ıslata kapatırız.
- Buzlukta dondurup poşetlere koyabiliriz.
- İstediğiniz zaman kızgın yağa atıp dikkatli bir şekilde kızartalım 💫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder