14 Ekim 2021 Perşembe

Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi

 

Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı küzbara
  • Göz kararı tuz
  • Su
  • İçindekiler
  • 1 kilo dana kıyma
  • 4-5 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz,karabiber,toz biber
  • Ceviz tercihe bağlı
  • Maydanoz tercihe bağlı

    Hatay Usulü Oruk İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma hazırlanır. Suyu çekilen kıymaya soğanlar doğranır yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sonra kalan baharatlar atılır altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Büyük köfte leğenine hamur malzemeleri alınır. Çok sulu olmayacak şekilde ıslatılır ve köfte makinasında 2 kere çekilir.
  • Çekilen hamur kuruysa hafif ıslatılır ve yoğurulur. Benim makinam olduğundan dolayı elde açma işlemi uygulamadım isteyen aparat kullanıp açabilir veya elde açabilir.
  • Soğuyan kıymadan hamurun içine eklenip elimizi ıslata ıslata kapatırız.
  • Buzlukta dondurup poşetlere koyabiliriz.
  • İstediğiniz zaman kızgın yağa atıp dikkatli bir şekilde kızartalım 💫.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder