22 Ekim 2021 Cuma

Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 1 kilo yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber

Arası ve üzerine sürmek için;

  • 150 gram tereyağ
  • 125 ml sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı un

    Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerimizi bir ezici yardımıyla ezip üzerine sütümüzü ekleyip püre kıvamına getirip tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  • Yufkalarımızı 16 parçaya üçgen şeklinde bölelim.
  • Erittiğimiz tereyağımızın içine sıvı yağ ve unumuzu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Daha sonra ilk yufkamızı tezgahımıza alıp üzerine hazırlamış olduğumuz unlu yağ karışımımızdan sürdükten sonra 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serelim yani 2 katlı yufkadan yapılmış olucak böreğimiz.
  • 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serdikten sonra patates harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
  • Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine unlu yağ sosumuzdan sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.
  • İsteğe bağlı ve önceden ısıtılmış 190 derece fırınımızda böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder