30 Ekim 2021 Cumartesi

Yeşillim Tatlısı Tarifi

 

Yeşillim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 yaprak ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 4 su bardağı un(siz tinede unu azar azar kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)

Şerbeti;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

    Yeşillim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti yapalım kaynayınca limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için ıspanakları güzelce yıkayıp yarım su bardağı sıvı yağ ile robottan geçirin.
  • Yumurtaları ekleyip tekrar geçirin.
  • Ayrı büyük bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyin ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan hamur olsun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp uzun rulolar yapın ve istediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk arası pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Altı şerbeti çekince ben ters çevirdim ki üzeride şerbet çeksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder