Yeşillim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 15 yaprak ıspanak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 4 su bardağı un(siz tinede unu azar azar kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
Şerbeti;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
Yeşillim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti yapalım kaynayınca limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için ıspanakları güzelce yıkayıp yarım su bardağı sıvı yağ ile robottan geçirin.
- Yumurtaları ekleyip tekrar geçirin.
- Ayrı büyük bir kaba alıp bu malzemeleri ekleyin ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan hamur olsun.
- Hamurdan parçalar kopartıp uzun rulolar yapın ve istediğiniz boyutta kesip tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 15-20 dk arası pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Altı şerbeti çekince ben ters çevirdim ki üzeride şerbet çeksin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder