5 Kasım 2021 Cuma

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

 

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
  • Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
  • Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
  • İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
  • Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder