Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1’inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardak un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 kalıp beyaz peynir veya lor maydanoz
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
- Susam
Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Peynir ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, tuz,şeker karıştırın.
- Karbonatı koyup, karıştırın. 1 yumurta ve 1 beyazını ekleyerek ve en son un, kabartma tozunu eleyerek yoğurma.
- Kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın.
- İçine peynirli harçtan koyup kapatın, kapattığınız kısım yukarıya geçecek şekilde tepsiye dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
- Susam ya da çörek otu kullanarak hem enfes görünümü hemde tadını iki katına çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder