Ballı Pekmezli Pastil Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 5 adet karanfil (ince dövülmüş)
Ballı Pekmezli Pastil Tarifi Nasıl Yapılır?
- Toz şekeri bir teflon tavaya alın.
- Kısık ateşte kenarlarını eritin ve erdikten sonra zencefil, tarçın, karanfil ekleyin.
- Ardından pekmez, bal, limon suyu ekleyin.
- Son olarak nişasta ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
- Bir yağlı kağıt üzerine çok çok az yağ dökün ve bir fırça yardımıyla yayın.
- Hazırladığınız pastili bir çay kaşığı yardımıyla küçük küçük kağıda dökün. Çabuk donacaktır bu yüzden hızlı olmanız gerekir.
- Tavayı bi kaynar su üzerinde bekleyerek de yapabilirsiniz.
- Buzdolabında küçük bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder