5 Kasım 2021 Cuma

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi

 

Ballı Pekmezli Pastil Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 adet karanfil (ince dövülmüş)

    Ballı Pekmezli Pastil Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri bir teflon tavaya alın.
  • Kısık ateşte kenarlarını eritin ve erdikten sonra zencefil, tarçın, karanfil ekleyin.
  • Ardından pekmez, bal, limon suyu ekleyin.
  • Son olarak nişasta ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir yağlı kağıt üzerine çok çok az yağ dökün ve bir fırça yardımıyla yayın.
  • Hazırladığınız pastili bir çay kaşığı yardımıyla küçük küçük kağıda dökün. Çabuk donacaktır bu yüzden hızlı olmanız gerekir.
  • Tavayı bi kaynar su üzerinde bekleyerek de yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında küçük bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder