7 Kasım 2021 Pazar

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Ciğer için;

  • 1 kg dana ciğer
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 orta boy patates

Soğan salatası için;

  • 4 küçük boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon
  • Tuz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ciğer küp küp doğranarak süzgeç ile iyice süzülmesi sağlanır.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı un tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
  • Önce patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
  • Sonrasında ciğerler yağda kızartılır, 5 dk kadar sonra tekrar 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp kızartma işlemi tekrar yapılır.
  • Soğan salatası için soğanlar yuvarlak şekilde doğranır üzerine 1 yemek kaşığı tuz atılarak ovulur ve iyice yıkanır acısını tamamen alıyor.
  • Üzerine 1 demet maydanoz doğranır, 1 çay kaşığı tuz ve limon eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra servis tabağına kenarlara patatesler ortaya ciğerler en içe de soğan salatası gelecek şekilde servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder