Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
Ciğer için;
- 1 kg dana ciğer
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 4 orta boy patates
Soğan salatası için;
- 4 küçük boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- Limon
- Tuz
Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ciğer küp küp doğranarak süzgeç ile iyice süzülmesi sağlanır.
- Üzerine 2 yemek kaşığı un tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
- Önce patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
- Sonrasında ciğerler yağda kızartılır, 5 dk kadar sonra tekrar 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp kızartma işlemi tekrar yapılır.
- Soğan salatası için soğanlar yuvarlak şekilde doğranır üzerine 1 yemek kaşığı tuz atılarak ovulur ve iyice yıkanır acısını tamamen alıyor.
- Üzerine 1 demet maydanoz doğranır, 1 çay kaşığı tuz ve limon eklenir ve karıştırılır.
- Sonra servis tabağına kenarlara patatesler ortaya ciğerler en içe de soğan salatası gelecek şekilde servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder