7 Kasım 2021 Pazar

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 küçük boy havuç
  • 4 su bardağı su (et suyu, sebze suyu tercih edilebilir)
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal
  • Tarçın (eklemeyebilirsiniz)
  • Zeytinyağı

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük dilim halindeki kabakları üzerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dk (çatal batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz) pişirin.
  • Bir tencereye 4 kaşık sıvı yağ alıp tencere ısınınca küçük küp doğranmış havuçları, soğanı, sarımsağı ekleyin.
  • Soğanlar şeffaflaşıp, havuçlar yumuşayınca baharat ve fırınlanmış kabakları büyük küpler halinde ekleyin kaynar suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
  • Blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin tercihe bağlı krema ekleyebilirsiniz.
  • Sıcak servis ediniz. Servis esnasında kremayı üzerine gezdirebilir, kabak çekirdeği, kruton ekmekle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder