Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı tavuk suyu (yada normal su)
- 2.yemek kaşığı tereyağı ( margarinde olur)
- 2. yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavımızı pişireceğimiz tencereye tereyağı ve sıvı yağınıda koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz.
- Daha sonra pirinçi ilave ederek hep aynı yöne doğru karıştırarak pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek kavuruyoruz.
- Et suyunuda pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.
- Tuzunuda ekleyip bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Ardından ocağı kısıp ara sıra tencereyi sallayarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Ve pilavınız hazır istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder