1 Kasım 2021 Pazartesi

Bamya Çorbası Tarifi

 

Bamya Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Bamyaları haşlamak için:

  • 100 gram kuru bamya
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 150 gr et
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

    Bamya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle ovcalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
  • Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk haşlıyoruz.
  • Haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
  • Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.
  • Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
  • Ardından tencereye soğanımızı küp küp doğruyoruz.
  • Sıvıyağ ekleyip soğanlarımız kavuruyoruz.
  • Ardından etimizi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Bamyalarımızı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  • Çorbamız kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Sıcak servis yapıp afiyetle yiyoruz 🤗 en sevdiğim bamya tarifimi mutlaka denemelisiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder