Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
- Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- 1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
- Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
- Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
- Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder