Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi

 

Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Bu ölçüyle 1.5 tepsi çıktı

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta 2 tanesinin sarısı dışına
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (yaşda olabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri

    Bir Hamurla İki Çeşit Poğaça (Saçaklı Poğaça ,Kaşarlı Susamlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt maya,ılık su ve toz şekeri iyice karıştırıp aktifleşmesiniz bekliyoruz.
  • Yoğurma kabının içine yumurta aklarını ,sıvı yağı koyup aktiflesen karışım ile buluşturup en son tuzunu atıp unla yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yumuşak çok ele yapışmayan bir hamur yoğurup sıvı yağ elimizi batırarak hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 saat hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz.
  • Saçaklı poğaça için hiç bir işlem yapmadan yuvarlak şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 20 dakika tepsi mayası yaptırdıktan pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra içine kaşar peyniri koyup salam yada etrafına krem peynir sürüp maydanoza ve rende kaşar peynirine kenarlarını buluyoruz.
  • Kaşarlı poğaça için; Pekmezli su hazırlı hazırlıyoruz poğaça şeklinde bezeleri açıp içine dilim kaşar koyup kapatıyoruz.
  • Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama buluyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...