Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket bisküvi (200g)
Üzeri için;
- Yarım paket bisküvi (100g)
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırarak ocağa alalım.
- Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
- Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım.
- Uygun bir fırın kabına bisküvilerimizden bir sıra olacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 20×29 cm çapında borcam kullandım.
- Dizdiğimiz bisküvilerimizin üzerine muhallebimizden gezdirelim ve spatula ile her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
- Tekrar bisküvi dizelim ve yine muhallebimizden dökerek her yerine yayalım.
- Son kez bisküvilerimizi dizelim ve kalan muhallebiyi de üzerine gezdirerek düzgün bir şekilde yayalım.
- Ardından tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
- Üzeri için kullanacağımız bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
- Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi serperek düzeltelim.
- Tatlımızı dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder