3 Kasım 2021 Çarşamba

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket bisküvi (200g)

Üzeri için;

  • Yarım paket bisküvi (100g)

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri karıştırarak ocağa alalım.
  • Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olunca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım.
  • Uygun bir fırın kabına bisküvilerimizden bir sıra olacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 20×29 cm çapında borcam kullandım.
  • Dizdiğimiz bisküvilerimizin üzerine muhallebimizden gezdirelim ve spatula ile her yeri eşit olacak şekilde düzeltelim.
  • Tekrar bisküvi dizelim ve yine muhallebimizden dökerek her yerine yayalım.
  • Son kez bisküvilerimizi dizelim ve kalan muhallebiyi de üzerine gezdirerek düzgün bir şekilde yayalım.
  • Ardından tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Üzeri için kullanacağımız bisküvilerimizi rondodan geçirelim.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz bisküvilerimizi serperek düzeltelim.
  • Tatlımızı dilimleyip süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder