Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı ceviz kırığı
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
Sıvı Yağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına sıvı yağı alalım.
- Üzerine yumurta, şeker ve vanilyayı ekleyerek beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Nişasta, kakao, kabartma tozu ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına geldikten sonra içerisine ceviz kırığı, damla çikolata ve kuru üzümü ilave ederek hamurumuzu tekrar yoğuralım.
- Hazır olan kurabiye hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsimize dizelim. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder