7 Kasım 2021 Pazar

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)

Üzeri için;

  • Kalan bisküviler

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
  • Ardından üzerine unu ekleyelim ve hızlıca karıştırarak kavuralım.  Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Toz şekeri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşamada muhallebinizin sakız gibi olmasını sağlayacaktır.
  • Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Ben bir sıra sade bir sıra kakaolu bisküvi kullandım. Siz dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
  • Üzerine 2-3 kepçe hazırladığımız muhallebiden gezdirelim. Toplamda 4 kat bisküvi olacak bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyelim.
  • En üst katıda muhallebi ile kapladıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzeri için kalan bisküvileri rondo da geçirdim ve cupcake kalıpları ile farklı bir süsleme denedim.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder