7 Kasım 2021 Pazar

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi

 

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Kakao

Üzeri için;

  • Çikolatalı sos
  • Pudra şekeri vs.

    Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurtaların beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Beyazları küçük bir çırpma kabında mikserle iyice çırpılır (Kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar)
  • Başka derin bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartmalı tozu hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır.
  • Sıvılar karıştıktan sonra kakao hariç un, vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba ilave edilir tekrar çırpılır.
  • En son yumurta beyazları ilave edilir ve bir spatula yardımı ile kek hamuru ile özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırılır.
  • Yağlanmış baton kek kalıbına kek hamurunun 3’de 2’si dökülür. Kalan kek hamuruna istenilen miktarda kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Kakaolu kek harcı da kek kalıbına dökülür ve spatula yardımı ile kek kalıbının dibine değdirerek uzunlamasına yılan şeklinde geçilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 ve daha sonra 200 derecelik fırında içi çekene kadar pişirilir (İlk 20-30 dakika kek sönmemesi için fırının kapağı açılmaz, arada bıçak yardımıyla kontrol edilmelidir) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder