Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için
- 3 paket burçak bisküvi
- 120 gr eritilmis tereyağı
Kreması için
- 600 gram labne peynir
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı şekeri
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı vanilya
Vişne sosu için
- 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
- 1/2 (yarım) bardak su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tabanını hazırlıyoruz. Rondoya bisküviyi koyup toz hale gelinceye kadar çekiyoruz. Ardından tavada erittiğimiz tereyağını koyup ister kaşıkla karıştırıp ister rondodan tekrar çekiyoruz.
- Borcama (22×34 ebadında)yağlı kağıt serip içine bisküvili karışımı koyup kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz. Biz kremayı hazırlayana kadar borcamı buzdolabına koyup 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Kremaya başlamadan önce fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
- Krema için labne peynirini çırpıcı ile karıştırıp sonra sırayla pudra şekeri, yumurta (tek tek kırıp ve fazla karıştırmıyoruz), nişasta, un ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Dolaptan borcamı çıkartıp kremayı döküyoruz.
- Fırının alt katına, bir kabın içine su doldurup koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45-50 dk kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırını kapatıp, fırınla kapak arasına tahta bir kaşık koyup içinde soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletip, sonra buzdolabına kaldırıyoruz (1 gün beklettim).
- Sosunu yapmak için, tencereye vişne ,su ve şekeri koyup, şeker eridikten sonra nişastasını ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Sosunu 1 gün sonra kremanın üzerine döktüm. Aynı gün içinde yapacaksanız, sosun sıcaklığı geçtikten sonra yani ılıkken kremanın üzerine dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder