6 Kasım 2021 Cumartesi

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi

 

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 120 gr eritilmis tereyağı

Kreması için

  • 600 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şekeri
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya

Vişne sosu için

  • 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1/2 (yarım) bardak su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tabanını hazırlıyoruz. Rondoya bisküviyi koyup toz hale gelinceye kadar çekiyoruz. Ardından tavada erittiğimiz tereyağını koyup ister kaşıkla karıştırıp ister rondodan tekrar çekiyoruz.
  • Borcama (22×34 ebadında)yağlı kağıt serip içine bisküvili karışımı koyup kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz. Biz kremayı hazırlayana kadar borcamı buzdolabına koyup 15 dk kadar bekletiyoruz.
  • Kremaya başlamadan önce fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
  • Krema için labne peynirini çırpıcı ile karıştırıp sonra sırayla pudra şekeri, yumurta (tek tek kırıp ve fazla karıştırmıyoruz), nişasta, un ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dolaptan borcamı çıkartıp kremayı döküyoruz.
  • Fırının alt katına, bir kabın içine su doldurup koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45-50 dk kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırını kapatıp, fırınla kapak arasına tahta bir kaşık koyup içinde soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletip, sonra buzdolabına kaldırıyoruz (1 gün beklettim).
  • Sosunu yapmak için, tencereye vişne ,su ve şekeri koyup, şeker eridikten sonra nişastasını ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Sosunu 1 gün sonra kremanın üzerine döktüm. Aynı gün içinde yapacaksanız, sosun sıcaklığı geçtikten sonra yani ılıkken kremanın üzerine dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder