6 Kasım 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 avuç bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 domates
  • Maydanoz
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salamura yaprakları geceden suda bekletiyoruz.
  • Doğranacak bütün malzemeleri doğruyoruz.
  • Pirincimizi yıkayıp ekliyoruz.
  • Salçasını ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Yaprakları sarıyoruz tenceremize diziyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısıyoruz. Kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 💜💜

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder