Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Lokum et için;
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 1tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı toz biber
- Bi çay kaşığı kekik
- Bi çay kaşığı zerdeçal
- Bi yemek kaşığı salça
Tereyağı ile şehriyeli pilav;
- 2 su bardağı pirinç
- Yarim su bardağı şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3, veya 3 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 adet küp şeker
- Bir kaç damla limon
- Tuz
Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Et için; Tavamızda suyunu cekinceye kadar etimizi haşlıyoruz.
- Tereyağı ekleyip kavuruyoruz, ince doğranmış soğan, sarımsak, biber, ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından baharatlarımızı ekliyoruz. Tuz, karabiber, toz biber, zerdeçal, kekik, salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- İster pilav ile servis yapın ister sade ekmekle tüketin afiyetler olsun ☺.
- Pilav için; Pilavlık tenceremize tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritiyoruz. Şehriyeyi ekleyip rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
- Yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi ekleyip karıştırıyoruz su, tuz ve bir küp şeker atıp bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyu çekince 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz afiyetler olsun ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder