6 Kasım 2021 Cumartesi

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Lokum et için;

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz biber
  • Bi çay kaşığı kekik
  • Bi çay kaşığı zerdeçal
  • Bi yemek kaşığı salça

Tereyağı ile şehriyeli pilav;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarim su bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, veya 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet küp şeker
  • Bir kaç damla limon
  • Tuz

    Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et için; Tavamızda suyunu cekinceye kadar etimizi haşlıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip kavuruyoruz, ince doğranmış soğan, sarımsak, biber, ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ardından baharatlarımızı ekliyoruz. Tuz, karabiber, toz biber, zerdeçal, kekik, salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  • İster pilav ile servis yapın ister sade ekmekle tüketin afiyetler olsun ☺.
  • Pilav için; Pilavlık tenceremize tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritiyoruz. Şehriyeyi ekleyip rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
  • Yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi ekleyip karıştırıyoruz su, tuz ve bir küp şeker atıp bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyu çekince 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz afiyetler olsun ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder