3 Kasım 2021 Çarşamba

Brownie Tarifi

 

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 220 ml )
  • 320 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağından bir serçe parmağı eksik un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Eritmiş olduğumuz çikolatanın içine tereyağ ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra çikolatamızı ,yumurta, şeker karışımına ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Un, kakao, tuz, vanilya yı eleyerek ekliyoruz.
  • Daha sonra spatula ile un kaybolana kadar karıştırıyoruz.
  • Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize döküp güzelce yayıyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
  • İsteğe bağlı üzerine benmari usulü çikolata eritip gezdirebilirsiniz dondurma ile servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder