Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
Krema için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
Sos için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce hamuru yapıyoruz. Bir tencerede su ve margarini kaynatın ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- 2-3 dakika kadar karıştırıp soğumaya bırakın,hamuru soğuyup dinlenince yumurtaları teker teker kırıp iyice hamura yedirin.
- Önemli olan bir yumurtayı kırıp yedirip sonra ikincisini kırıp yedirip sonra üçüncüsünü kırıp yedirmeniz.
- Hamur iyice yapışkan kıvam alınca 10 dakika kadar dinlendirin.
- Bu işlem de bitince fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları ceviz büyüklüğünde yerleştirin.
- 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- Hamur pişerken kremasını hazırlayın.
- Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın ve pişirin.
- Pişince ocağı kapayın ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Hamurlar pişince de ortadan ikiye kesin ve kremayı içine sürün.
- Bir yandan da bir tencereye sütü ve çikolata sosunu ekleyip pişirin ve pişince tereyağı sosun içine ekleyip karıştırın.
- Bu sosu da profiterol hamurlarının üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder