2 Kasım 2021 Salı

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta

Krema için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya

Sos için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamuru yapıyoruz. Bir tencerede su ve margarini kaynatın ve unu ekleyip iyice karıştırın.
  • 2-3 dakika kadar karıştırıp soğumaya bırakın,hamuru soğuyup dinlenince yumurtaları teker teker kırıp iyice hamura yedirin.
  • Önemli olan bir yumurtayı kırıp yedirip sonra ikincisini kırıp yedirip sonra üçüncüsünü kırıp yedirmeniz.
  • Hamur iyice yapışkan kıvam alınca 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu işlem de bitince fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları ceviz büyüklüğünde yerleştirin.
  • 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  • Hamur pişerken kremasını hazırlayın.
  • Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın ve pişirin.
  • Pişince ocağı kapayın ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Hamurlar pişince de ortadan ikiye kesin ve kremayı içine sürün.
  • Bir yandan da bir tencereye sütü ve çikolata sosunu ekleyip pişirin ve pişince tereyağı sosun içine ekleyip karıştırın.
  • Bu sosu da profiterol hamurlarının üzerine dökün.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder