3 Kasım 2021 Çarşamba

Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi

 

Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz eksik un
  • Sıvı yağ (pişirmek için)

Tavuklu harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 400 gr mantar
  • 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak hızlıca sudan geçirelim ve doğrayalım. Ardından soğanı da piyazlık doğrayalım.
  • Yeşil ve kırmızı biberleri de küçük küçük doğradıktan sonra tavuk etimizi de doğrayalım.
  • Doğradığımız tavukları tavaya alalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra sıvı yağı ekleyelim ve karıştıralım. Soğanları da ilave ederek güzelce kavuralım.
  • Kırmızı, yeşil biber ve mantarları da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Mantarlar suyunu çekmeye başladıktan sonra salça, tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve karabiberi  ilave ederek güzelce karıştırarak 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpalım.
  • Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürelim.
  • Yağ kızdıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayalım.
  • Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyini de pişirelim.
  • Pişen krebimizi tabağa alalım ve hamur bitinceye kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 6 adet krep elde ettim. Aynı zamanda tavamı sadece bir kere yağladım.
  • Tavuklu harcımızdan krebimizin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım ve krebi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirelim, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim.
  • Beşamel sosu için uygun bir tencereye sıvı yağ ve unu kavuralım.
  • Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sos kaynayana kadar  çırparak pişirmeye devam edelim.
  • Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha karıştıralım.
  • Beşamel sosumuz göz göz olup kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • Tavuklu kreplerimizin üzerine beşamel sosumuzdan paylaştırdıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
  • Çeri domatesleri de üzerlerine yerleştirdikten sonra tavuklu kreplerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder