Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından biraz eksik un
- Sıvı yağ (pişirmek için)
Tavuklu harcı için;
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 400 gr mantar
- 750 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarların kabuklarını soyarak hızlıca sudan geçirelim ve doğrayalım. Ardından soğanı da piyazlık doğrayalım.
- Yeşil ve kırmızı biberleri de küçük küçük doğradıktan sonra tavuk etimizi de doğrayalım.
- Doğradığımız tavukları tavaya alalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra sıvı yağı ekleyelim ve karıştıralım. Soğanları da ilave ederek güzelce kavuralım.
- Kırmızı, yeşil biber ve mantarları da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Mantarlar suyunu çekmeye başladıktan sonra salça, tuz, pul biber, kırmızı toz biber ve karabiberi ilave ederek güzelce karıştırarak 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
- Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpalım.
- Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürelim.
- Yağ kızdıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayalım.
- Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyini de pişirelim.
- Pişen krebimizi tabağa alalım ve hamur bitinceye kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 6 adet krep elde ettim. Aynı zamanda tavamı sadece bir kere yağladım.
- Tavuklu harcımızdan krebimizin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım ve krebi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirelim, fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim.
- Beşamel sosu için uygun bir tencereye sıvı yağ ve unu kavuralım.
- Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sos kaynayana kadar çırparak pişirmeye devam edelim.
- Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek 1-2 dakika daha karıştıralım.
- Beşamel sosumuz göz göz olup kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
- Tavuklu kreplerimizin üzerine beşamel sosumuzdan paylaştırdıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
- Çeri domatesleri de üzerlerine yerleştirdikten sonra tavuklu kreplerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder